Appelflappen met sinaasappel en gember confiture

Appel met kaneel is voor mij de ultieme herfstcombinatie. Eén van de vele gerechten waarin je deze combinatie tegenkomt zijn appelflappen. Deze appelflappen met sinaasappel en gember confiture die ik heb gemaakt zijn een variatie op de standaard appelflappen.

Laatst had ik zin om appelflappen te maken en het leek me leuk dit ook met jullie te delen op de blog. Het enige nadeel was dat de meesten van jullie denk ik wel weten hoe je dit maakt en welke ingrediënten je ongeveer nodig hebt. Ik besloot daarom voor de verandering in smaak deze keer wat verfrissends toe te voegen. Ik dacht aan de smaken sinaasappel en gember en ben daarom gegaan voor deze twee ingrediënten, maar dan in confiture. Het is een hele verassende en kruidige combinatie maar past heel goed bij de appelflappen en het herfstige weer.

Ga je deze appelflappen met sinaasappel en gember confiture ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

 

Zoek je toch naar iets anders lekkers met o.a. kaneel om dit weekend te bakken? Bekijk dan eens dit recept voor overheelijke cinnamon rolls.

Appelflappen met sinaasappel en gember confiture

Serveert: 6 appelflappen
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1½ Elstar appel geschild en in blokjes
  • ½ el kaneel
  • 6 tl (Chaintaine) Sinasappels-gember confiture
  • 1½ el kaneelsuiker (of 1 el kristalsuiker en tl kaneel)
  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg op een snijplank ontdooien.
  3. Meng de blokjes appel met de kaneel in een kom. Verdeel dit over de plakjes bladerdeeg. Houd de randen vrij zodat je deze straks goed kan aandrukken. Verdeel over de plakjes bladerdeeg nu ook telkens 1 el confiture per plakje, over het appelmengsel. Vouw het bladerdeeg nu tot een appelflap en druk de randen goed aan. Je kan dit nog een keer extra goed doen met een vork. Verdeel de appelflappen over de bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrijk de appelflappen met het losgeklopte ei. Verdeel het kaneelsuiker eroverheen. Als je geen kaneelsuiker hebt meng je wat suiker met kaneel tot kaneelsuiker.
  5. Bak de appelflappen nu in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.