Arretjescake met pepernoten

Sinterklaas is al een tijdje in het land en pakjesavond staat om de hoek. Wil je wat te smullen hebben tijdens dit feest? Met deze arretjescake met pepernoten maak je gegarandeerd iedereen blij, groot of klein.

Ik wilde voor jullie heel graag een recept geven speciaal voor sinterklaas. Toen ik alleen wat inspiratie aan het opdoen was kwam ik heel veel dezelfde dingen tegen. Brownies met pepernoten, taart met pepernoten en ga zo maar door. Ineens dacht ik aan een arretjescake die ik een laatst heb gehad in een café. Ik realiseerde me dat ik nog nooit zelf arretjescake heb gemaakt en geen enkel idee had hoe het moest, dus ik ging op onderzoek uit.

Na goed wat onderzoek te hebben gedaan naar arretjescake heb ik gekozen om een standaard recept te gebruiken, die wat aan te passen en pepernoten erdoorheen te doen. Door de pepernoten komt er ook een tikkeltje zout in de arretjescake wat er precies goed bij past.

Ga je deze arretjescake met pepernoten ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

 

 

 

 

 

Heb je toch meer zin in iets anders zoets? Bekijk dan eens deze mega lekkere ijs sandwiches. 

Arretjescake met pepernoten

Serveert: 6 grote plakken
Bereiding: 2½ uur

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 250 gram boter in kleine blokjes
  • 200 gram fijngesneden pure chocolade
  • 100 gram biscuits gebroken in kleine stukjes
  • 150 gram pepernoten

Bereiding

  1. Breek het ei in een grote kom. Voeg hieraan de suiker en cacao toe en meng het geheel met een garde.
  2. Smelt de boter in een kleine steelpan. Haal het pannetje van het vuur, voeg de chocolade toe en het laat het smelten in de boter. Je kan de chocolade ook au bain-marie smelten (in een kom boven een pan met kokend water) als je zeker wilt weten dat het smelten goed gaat, dit heb ik ook gedaan. De gesmolten chocolade kan je daarna toevoegen aan de boter en goed mengen. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed door elkaar.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng de pepernoten en koekjes door het mengsel heen. Houd nog een aantal pepernoten over zodat je deze bovenop de arretjes cake kan leggen. Schep het mengsel de cakevorm, leg de overige pepernoten er bovenop en laat het geheel afkoelen in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Benodigdheden

Bakpapier, kleine cakevorm, steelpan, garde

3 Comments

  • comment-avatar
    Marianne 07/11/2020 (21:59)

    Pepernoten zijn geen kruidnootjes…😊

    • comment-avatar
      Doo 11/11/2020 (09:45)

      Moeten het dan pepernoten of kruidnoten zijn?

  • comment-avatar
    Jeroe 13/11/2020 (20:48)

    Het moeten kruitmolen zijn. Verder ziet het er lekker uit.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.