Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Gezonde pannenkoeken. Dat klinkt misschien een beetje gek maar deze lekkere bananenpannenkoekjes maak ik minimaal één keer in de week. Ze bestaan namelijk maar uit drie ingrediënten: banaan, ei en blauwe bessen. De pannenkoekjes zijn ook nog eens makkelijk te maken en zijn daarom perfect voor zowel een doordeweekse dag als het weekend.

Ze zijn erg licht maar je kan ze wat vullender maken door ze te garneren met toppings naar jouw keuze. Ik doe dit meestal met het fruit dat ik toevallig die dag in huis heb. Daarna maak ik het vaak nog af met wat kaneel en een klein scheutje acaciahoning.

Ik hou ervan als de pannenkoekjes wat dikker en fluffy zijn. Om dit te bereiken gebruik ik altijd een mini koekenpan om ze in te bakken. Hierdoor krijgen ze de voor mij perfecte afmeting en dikte maar je kan ze natuurlijk ook in een normale koekenpan maken.

Ga je deze pannenkoekjes ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond.

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Bereiden: 10 minuten
Personen: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • blauwe bessen
  • acaciahoning (ter garnering)
  • aardbeien (ter garnering)

Bereiding

  1. Prak met een vork de banaan zo fijn mogelijk en meng deze in een kom goed met het ei
  2. Verwarm (kokos)olie in een bij voorkeur mini koekenpan en schenk een deel van het mengsel erin. Druk hierna meteen een aantal blauwe bessen in het mengsel. Als de onderkant goudbruin is keer je de pannenkoek om. Doe dit ook voor de rest van het mengsel
  3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer deze met kaneel, acaciahoning en aardbeien.

You May Also Like

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.