Camembert met vijgen uit de oven

De eerste week van december is aangebroken. Dit betekend dat je de komende weken vooral voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en drankjes voorbij ziet komen, allemaal gerelateerd aan de feestdagen. Het eerste recept dat ik voor jullie heb is deze camembert met vijgen uit de oven. Je kan het maken als voorgerecht maar ook als dessert als je gek bent op een kaasplankje na het eten.

De combinatie van vijgen en kaas is altijd goed. Om de kaas nog wat lekkerder en feestelijker te maken heb ik er wat knoflook, tijm en honing aan toegevoegd en het geheel even in de oven gezet. De knoflook heb ik in kleine reepjes gesneden en in de camembert geprikt samen met de tijm, zo komen de smaken goed vrij in de kaas. Je kan de camembert eten met wat ciabatta of crackers om mee te dippen.

Ga je deze camembert met vijgen uit de oven ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony. Ben je benieuwd welke recepten ik nog meer met jullie ga delen de komende weken? Houd de website en sociale media dan goed in de gaten.

 

 

 

 

Toch meer zin in een ander voorgerecht? Maak dan deze 3 verschillende soorten tapenades met ciabatta. 

Camembert met vijgen uit de oven

Serveert: 1 camembert
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 teen knoflook in reepjes gesneden
  • een aantal takjes tijm
  • tl honing
  • 2 vijgen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de vijgen twee keer in partjes. Leg de camembert in de mini gietijzeren pan of mini ovenschaal. Prik de knoflook samen met de tijm in de camembert. Leg de vijgenpartjes naast de camembert. Giet nog een kleine tl honing over de kaas heen.
  3. Zet het geheel in de oven voor +- 10 minuten. Prik met bijvoorbeeld een mesje in de kaas om te kijken of die is gesmolten. Zo niet, zet hem dan nog even wat langer in de oven. Serveer met wat ciabatta of toostjes om mee te dippen.

Benodigdheden

Een mini gietijzeren pan of mini ovenschaal. Mocht je dit niet hebben kan je ook de camembert in het doosje zetten die vaak bij de camembert komt en dit in de oven zetten. Zet het geheel wel op een bakplaat met bakpapier voor het geval de camembert uit elkaar lekt (zoals bij mij). De vijgen kan je dan apart van de camembert ook in de oven zetten.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.