Ciabatta met 3 tapenades

In het weekend vind ik het altijd heerlijk om ’s avonds te genieten van wat kleine hapjes op de bank, samen met een spannende serie op tv. Laatst had ik zin in om zelf wat hapjes te maken in plaats van verschillende bakjes te kopen uit de supermarkt. Ik besloot daarom om naast al mijn andere lekkernijen ciabatta met 3 tapenades te maken.

Het brood kocht ik in de supermarkt om zelf af te bakken, maar de tapenades zijn super makkelijk zelf te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een staafmixer met een bijbehorend bakje die al het werk voor je doet.

De zongedroogde tomaten tapenade heeft een hele lekkere tomaten smaak. Om de andere tapenades wat bijzonderder te maken heb ik ervoor gekozen om wat kaas toe te voegen aan de groene tapenade en wat kappertjes en ansjovis aan de zwarte tapenade.

Wat ook helpt om de smaak van de tapenade te versterken is om olijven met pit te halen. Dit kost wel wat meer tijd, omdat je deze voor de tijd uit de olijven moet halen, maar je proeft echt het verschil in de smaak.

Ga je deze ciabatta met 3 tapenades ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

Ciabatta met 3 tapenades

Serveert: 3 kommen tapenade
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 200 gram zongedroogde tomaten (rode tapenade)
  • 40 gram groene olijven (rode tapenade)
  • 2 tenen knoflook (rode tapenade)
  • 2 el olijfolie (rode tapenade)
  • 240 gram groene olijven
  • 3 el geraspte oude kaas (groene tapenade)
  • 2 tenen knoflook (groene tapenade)
  • 2 el olijfolie (groene tapenade)
  • 240 gram kalamata olijven (zwarte tapenade)
  • 2 el kappertjes (zwarte tapenade)
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie (zwarte tapenade)
  • 2 tenen knoflook (zwarte tapenade)
  • 2 el olijfolie (zwarte tapenade)

Bereiding

  1. Scheid het vocht van de olijven, gedroogde tomaten, ansjovisfilets en kappertjes. Als er nog pitten in de olijven zitten haal je deze eruit. Haal de schil van de knoflooktenen af. Bak het ciabatta brood volgens de verpakking af in de oven.
  2. Zongedroogde tomaten tapenade: Stop alle ingrediënten voor de rode tapenade in het bakje van de staafmixer en mix dit totdat het de voor jouw gewenste substantie bereikt.
  3. Groene olijven tapenade: Stop alle ingrediënten voor de groene tapenade in het bakje van de staafmixer en mix dit totdat het de voor jouw gewenste substantie bereikt.
  4. Zwarte olijven tapenade: Stop alle ingrediënten voor de zwarte tapenade in het bakje van de staafmixer en mix dit totdat het de voor jouw gewenste substantie bereikt.

Benodigdheden

Staafmixer

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.