Croissants met frambozen en witte chocolade

Croissants met frambozen en witte chocolade, het perfecte ontbijt tijdens kerst. Veel mensen denken bij koken tijdens kerst vaak alleen aan het kerstdiner, maar er zijn nog zoveel meer momenten waarvoor je je kan uitsloven in de keuken. Kerstochtend is voor mij een moment die daar niet aan kan ontbreken. Cadeaus onder de kerstboom, kerstmuziek aan of een kerstfilm erop en de geur van verse croissants. Je komt er helemaal door in de stemming en wie wil dat nou niet op kerstochtend?

De croissants zijn heel makkelijk te maken en smaken en zien er echt uit als een luxe ontbijt. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn frambozen, speculaas, witte chocolade en croissantdeeg. Het croissantdeeg vul je met de witte chocolade en frambozen en dan ben je eigenlijk al bijna klaar.

Als de croissants in de oven zitten kan je ervoor kiezen om de overige helft van de chocola te smelten in een bakje. Als je de croissants er na de tijd in dipt versterk je de witte chocolade smaak, wat mega lekker is. Mocht je na het dippen  nog wat gesmolten chocolade over hebben, dan kan je ervoor zorgen dat het geheel er nog feestelijker uit ziet. Giet de overige chocolade in een plastic zakje en knip in de hoek een heel klein puntje eraf met de schaar. Je kan nu mooie strepen maken op de croissants. Als de chocolade nog zacht is kan je er daarna nog wat verkruimelde frambozen en speculaas overheen strooien. Op deze manier serveer je een echt feest tijdens je kerstontbijt.

Ga je deze croissants met frambozen en witte chocolade ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony. Ben je benieuwd welke recepten ik nog meer met jullie ga delen de komende weken? Houd de website en sociale media dan goed in de gaten.

Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

 

 

 

 

Heb je toch meer zin in een ander feestelijk ontbijt? Misschien zijn deze bananenpannenkoekjes met blauwe bessen wel wat voor jou!

Croissants met frambozen en witte chocolade

Serveert: 6 croissants
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • Crois­sant­deeg voor 6 crois­sants
  • 200 gram witte chocolade
  • 125 gram frambozen
  • 2 verkruimelde speculaas koekjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de helft van de chocolade fijn. Rol het croissantdeeg uit en snijd het in 6 stukken (volg de kartelrand). Verdeel de fijngesneden chocolade over de croissants. Houd 2-3 frambozen apart en verdeel de rest ook over de croissants. Rol het deeg op tot croissants. Leg ze op de bakplaat en zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  3. Laat de overige witte chocolade na 10 minuten au bain-marie smelten.
  4. Dip de croissants met de zijkant in de witte chocolade en leg ze op bakpapier. Verkruimel de speculaas koekjes en strooi ze over de witte chocolade heen. Verkruimel de frambozen ook en strooi dit ook over de witte chocolade heen.
  5. Als er wat witte chocolade over is kan je dit gieten in een plastic zakje. Knip aan de onderkant in de hoek een klein gaatje en maak met de witte chocolade strepen over de croissants.
  6. Laat de croissants met witte chocolade afkoelen of eet ze meteen op.

Tip

Als je wilt dat de croissants een mooie bruine kleur krijgen kan je ze voordat ze in de oven gaan insmeren met een losgeklopt ei.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.