Franse uiensoep met tortellini

Langzamerhand wordt het steeds kouder buiten. Om de kou te trotseren is het heerlijk om ’s avonds op te warmen met een heerlijke Franse uiensoep met tortellini.

Mijn eerste idee voor dit recept was om een gewone Franse uiensoep te maken. Maar omdat ik het tijdens het avondeten wilde gaan opeten vond ik dat ik er wat aan toe moest voegen. Omdat kaas goed samen gaat met ui heb ik besloten tortellini met een kaasvulling eraan toe te voegen. Een lekkere combinatie!

Als je de echte uiensoep smaak wil creëren is de tip om de uien zo lang mogelijk te laten karameliseren. De uien worden hierdoor wat zoeter van smaak. Als je niet dol bent op de smaak van tijm kan je er wat minder van bij in de pan doen. Ik vind het een goede combinatie, vandaar dat ik er ongeveer 8 takjes aan heb toegevoegd.

Ga je deze Franse uiensoep met tortellini ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

Franse uiensoep met tortellini

Personen: 2-3 personen
Bereiding: 75 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten boter
  • 600 gram uien in ringen gesneden
  • 1,5 l rundvlees bouillon
  • 7 gram verste tijm
  • robuust stokbrood
  • 60 gram geraspte Zwitserse Gruyère
  • 220 gram tortellini met kaasvulling

Bereiding

  1. Verwarm de boter in een grote soeppan. Karameliseer de uienringen op laag vaar in de pan totdat ze zacht en goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Maak ondertussen 1,5 liter rundvlees bouillon klaar.
  2. Haal de tijmblaadjes van de takjes af. Als de uien zijn gekarameliseerd voeg je de bouillon samen met de tijm toe aan bij de uien. Laat het geheel nu 30 minuten zachtjes koken.
  3. Bak het stokbrood af in de oven. Snijd het stokbrood in stukjes en laat wat kaas erop grillen. Houd wat kaas apart voor garnering op de soep.
  4. Als de soep 15 minuten heeft gekookt voeg je de tortellini eraan toe.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper, garneer met wat kaas en serveer in kommetjes samen met het stokbrood.

Tip

Zet tijdens het maken van deze soep de afzuigkap aan en laat een raampje open zodat de lucht van de uien weg kan uit je huis.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.