Fris-zoete quinoasalade met honingkip

Zit jij ook al helemaal in de herfstsferen maar wil je toch nog graag een lichte en fris-zoete maaltijd? Probeer dan eens deze fris-zoete quinoasalade met honingkip. Gezond, snel, makkelijk en goedkoop.

Tijdens het maken van dit recept zat ik nog redelijk vol van de lunch. Omdat mijn moeder bij ons kwam eten en zij heel erg veel van quinoa houdt heb ik ervoor gekozen deze salade te maken. Toen ik bezig was met koken kwam ik erachter dat ik best veel ingrediënten met een zoete smaak had toegevoegd. Toch past alles heel erg goed bij elkaar. En dat voor maar €4 per persoon!

Dit gerecht is makkelijk te maken. Als de zoete aardappel in de oven zit te garen kan je aan de slag met de kip. Als de quinoa gaar aan het koken is kan je verder met de kip. Als de kip ligt te grillen in de pan kan je verder met dressing en het snijden van andere ingrediënten. Kortom, als je alles een beetje goed kan plannen heb je alles tegelijkertijd klaar.

Tegenwoordig is het populair om graansoorten zoals quinoa, couscous en bulgur toe te voegen aan je recepten. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, maar wat is nou het verschil tussen de drie? Lees meer over de verschillen in deze blog van HealthMatch.

Ga je deze fris-zoete quinoasalade met honingkip ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

Fris-zoete quinoasalade met honingkip

Personen: 3-4
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel in blokjes
  • 225 gram quinoa
  • 300 gram kipfilet
  • honing
  • 1 rode appel (bijvoorbeeld Elstar) in blokjes
  • 250 gram rode druiven
  • ½ rode ui
  • mosterd
  • azijn
  • extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappel in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en voeg er wat peper en zout aan toe. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking gaar.
  3. Verwarm een grillpan met wat olijfolie. Grill de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar. Als ze bijna gaar zijn bestrijk je elke kipfilet met ongeveer 1 eetlepel honing. Laat de bovenkant en onderkant van de kipfilets goudbruin worden door ze regelmatig te keren.
  4. Snijd ondertussen de rode ui fijn, de appel in blokjes en de rode druiven door de helft.
  5. Maak nu de dressing. Meng 2 el dijonmosterd, 2 el azijn, 1,5 el honing en 2,5 el extra vierge olie met een lepel goed door elkaar tot een soort honing-mosterd dressing. Proef tussendoor en pas aan als nodig.
  6. Hussel de rode ui, appel en druiven door de quinoa. Giet de dressing over het geheel. Snijd de kipfilet in reepjes en serveer.

Geniet!

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.