Het ultieme broodje hotdog

Ben je opzoek naar het ultieme broodje hotdog? Ik heb hier het recept voor je. Ik twijfelde of ik het recept zo wilde noemen, maar ik vond hem zo lekker dat ik vond dat het wel kon. De smaken en texturen passen zo goed bij elkaar dat ik het zo snel mogelijk met jullie wilde delen.

Hoe is dit nou mijn ultieme broodje hotdog geworden? Ik heb simpelweg gekozen voor wat meer speciale ingrediënten, in plaats van de standaard hotdog met alleen ketchup en mosterd. Het broodje heb ik geüpgraded, ik heb stevige grote hotdogs gebruikt en het afgemaakt met de naar mijn mening lekkerste toppings.

Wil je dit broodje nou al een uur van te voren klaar maken? Dit kan gewoon. Je kan het geheel namelijk nog een keer in de oven zetten op 200 graden om te laten opwarmen. Hierdoor smelt de kaas, wat ook lekker is.

Ik kan nog wel meer over dit ultieme broodje hotdog vertellen, maar je moet hem gewoon zelf maken zodat je ervan kan gaan genieten, net zoals ik. Heb je dit ultieme broodje hotdog ook gemaakt? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

 

 

 

 

Heb je toch meer zin in een ander cheat day recept? Probeer dan eens deze kaastosti met peer en chili.

Het ultieme broodje hotdog

Serveert: 4 broodjes hotdog
Bereiding: 15 minuten
Yields: 18

Ingrediënten

  • 4 hotdog broodjes (witte puntjes)
  • knoflookolie
  • Provençaalse kruiden
  • 4 hotdogs (bunlimited classic hotdogs)
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • handje in blokjes gesneden augurk
  • 60 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl Dijonmosterd
  • (eventueel wat kiemgroente)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als het bij jouw oven mogelijk is zet dan tegelijkertijd ook de grill functie aan.
  2. Snijd uit het midden van de witte broodjes een lange strook (zie afbeelding). Meng een scheut knoflookolie met een tl Provençaalse kruiden. Smeer hier de broodjes mee in. Zet de broodjes op een bakplaat met bakpapier en zet het in de oven voor ongeveer 3-5 minuten, totdat het broodje warm is geworden en het een beetje knapperig is.
  3. Verwarm een pan op het vuur. Bak de plakjes gerookt ontbijtspek in de pan tot ze bruin zijn (zie afbeelding) en ze knapperig zijn. Verkruimel de plakjes in kleine stukjes.
  4. Verwarm de hotdogs volgens de verpakking.
  5. Meng de mayonaise met de mosterd tot een saus.
  6. Beleg als laatste de broodjes met de hotdogs, cheddar kaas, augurken, ontbijtspek. Garneer met de saus en eventueel wat kiemgroente.

Tip

Wil je dit broodje bijvoorbeeld al een uur van te voren klaar maken? Dit kan. Je kan het geheel nog een keer in de oven zetten op 200 graden om op te warmen. Hierdoor smelt de kaas, wat ook lekker is.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.