IJs Sandwich

Omdat ik laatst een aantal medestudenten over de vloer kreeg en het weer in Nederland aanvoelde als een tropisch oord besloot ik overheerlijke ijs sandwiches te maken met vanille ijs en chocolade chocolate chip cookies. Op die manier konden we tijdens het werken genieten van wat zoets en tegelijkertijd ook even afkoelen.

Voor dit recept besloot ik de koekjes zelf te maken en het ijs te kopen in de supermarkt. Als je de koekjes net zoals ik zelf wil maken raad ik aan dit al in de ochtend te doen als je ze dezelfde dag nog wilt opeten. Hierdoor krijgen de koekjes nog voldoende tijd om af te koelen en wat harder te worden.

Om de koekjes als een sandwich te eten heb je twee chewy koekjes per persoon nodig en twee schepjes ijs. Omdat ik graag wilde dat het ijs stevig tussen de koekjes bleef zitten heb ik het ijs eerst plat gedrukt in een hamburgerpers zodat ze een mooie ronde vorm kregen.

Ga je deze ijs sandwiches ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond.

Ijs sandwich

Bereiden: 30 minuten
Serveert: 5 ijs sandwiches

Ingrediënten

  • bak vanille ijs
  • 112 gram roomboter ongezouten
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma
  • 125 gram bloem
  • 32 gram cacao
  • ½ tl baksoda
  • snufje zeezout
  • 150 gram witte chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. erwarm de boter en meng het daarna met de suiker in een grote kom tot een zo glad mogelijke massa. Klop de eieren door het mengsel heen en voeg het vanille aroma toe.
  3. Meng de bloem, baksoda, cacoa en zout door elkaar en meng dit vervolgens met het botermengsel tot koekjesdeeg.
  4. Hak de witte chocola in stukjes en meng dit door het deeg maar laat nog een klein beetje achter voor garnering.
  5. Maak van het deeg ongeveer 10 ronde balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze iets naar beneden aan.
  6. Bak de koekjes in de oven totdat ze wat steviger zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een koele ondergrond. Wil je dat de koekjes wat sneller afkoelen leg ze dan daarna in de koelkast.
  7. Voor de witte chocolade garnering op de koekjes kan je de chocola au bain-marie smelten. Dit doe je door een kom met chocola boven een pan met kokend water te hangen.
  8. Om het ijs tussen de koekjes te krijgen kan je ervoor kiezen per persoon eerst twee schepjes ijs te persen tussen een hamburgerpers. Stop deze ijsburgers daarna tussen wat bakpapier en weer in de diepvries zodat ze wat harder kunnen worden.

Benodigdheden:

Bakplaat en bakpapier

You May Also Like

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.