• ontbijt muffins van ei

Ontbijt muffins van ei

Een ontbijt maken met dit warme weer voelt voor met net als een marathon lopen. Misschien een beetje overdreven maar je snapt wat ik bedoel. Deze ontbijt muffins van ei zijn daarom perfect voor dit weer. Je kan ze namelijk al een avond van te voren maken als het weer wat is afgekoeld.

Naast ei heb ik in deze ontbijt muffins wat gerookte kipreepjes, geraspte kaas en babyspinazie gedaan. Na deze ontbijt muffins heb je genoeg energie om de ochtend door te komen.

Als je de ontbijt muffins onderweg naar school of werk wilt opeten is het handig de cupcakevormpjes of muffinvorm van te voren goed in te vetten. Op deze manier kan je ze er makkelijk uithalen als ze klaar zijn.

Ga je deze ontbijt muffins van ei ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.  

Ontbijt muffins van ei

Personen: 3-4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 20 gram fijngesneden babyspinazie

Bereiding

  1. Klop de eieren los in een kom. Voeg de kipreepjes, pittige kaas en babyspinazie toe en roer goed.
  2. Verdeel het mengsel over de ingevette cupcakevormpjes of muffinvorm en bak ze ongeveer 20 minuten of in de oven. Controleer met een sa­té­prik­ker of ze gaar zijn, ze moeten er droog uitkomen.

Benodigdheden:

6 ingevette cupcakevormpjes of ingevette muffinvorm met minimaal 6 cups

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.