Pasta alla puttanesca

Heb je zin in een makkelijke maaltijd? Probeer dan eens deze lekkere pasta puttanesca. Het is een pittige zoute pasta waardoor die overheerlijk smaakt na een dagje hard werken.

Ga je deze pasta ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond.

 

Pasta alla puttanesca

Bereiden: 20 minuten
Personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 140 gram tomatenpuree
  • 80 gram ansjovis in olijfolie
  • 120 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram kappertjes
  • half bosje platte peterselie
  • twee tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • chilivlokken

Bereiding

  1. Hak de knoflook en de ansjovis fijn. Zet de overige olijfolie in het potje van de ansjovis aan de zijkant. Verwarm een koekenpan op laag vuur en bak de ansjovis met de knoflook en de overige olijfolie langzaam totdat het is ‘gesmolten’ tot 1 massa. Voeg naar smaak chilivlokken toe.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Voeg aan het mengsel nu ook de tomatenpuree toe samen met een el olijfolie. Mocht de massa voor jou te dik zijn kan je dit dunner maken met bijvoorbeeld een glaasje water. Laat dit mengsel nog even pruttelen.
  4. Hak de peterselie fijn en voeg dit samen met de olijven en kappertjes toe aan het mengsel.
  5. Giet de pasta af, meng het door de saus en garneer met wat peterselie.

Geniet!

You May Also Like

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.