Popcorn met karamel, chocolade en pretzels

Voor veel mensen is het na dit weekend nog herfstvakantie, super lekker! Heb je zin om vanavond lekker op de bank te zitten met wat popcorn? Maak dan deze popcorn met karamel, chocolade en pretzels.

De combinatie van alle ingrediënten met de karamel is mega lekker. Eigenlijk is het popcorn van de bioscoop maar dan 2.0, zeker als je een karamel liefhebber bent!

Pas op, dit is een echt cheatday recept! 😉

Popcorn met karamel, chocolade en pretzels

Serveert: 1 grote bak
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten

  • Popcorn maïs
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille aroma
  • 240 gram boter
  • Wat Blije Bo­ter­ham Cho­co pin­da feest­je puur
  • Wat pretzels of pepsels
  • Wat zout

Bereiding

  1. Verwarm een pan met wat olijfolie. Bedek de bodem met 1 laag popcorn maïs en laat ze open poppen met de deksel erop. Verdeel de popcorn over bijvoorbeeld een bakplaat zodat je de caramel er straks goed over kan verdelen. Voeg wat zout toe aan de popcorn om het op smaak te brengen.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de suiker toe. Meng het geheel al roerend totdat het kookt. Laat het 5 minuten koken zonder te roeren. In de laatste minuut voeg je de vanille aroma toe.
  3. Verdeel de 1/4e van de karamelsaus over de popcorn en hussel de popcorn goed door elkaar. Verdeel het weer goed over de bakplaat en laat het afkoelen. Als het geheel is afgekoeld verdeel je de laatste karamel over de popcorn. Verdeel hierna meteen de chocolade en pretzels over het geheel zodat het aan de karamel blijft plakken als het afkoelt.
  4. Laat het geheel nog een keer afkoelen en serveer.

Geniet!

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.