Rigatoni met zelfgemaakte pastasaus van tomaten en avocado

Zelf pastasaus maken was nog nooit zo makkelijk. Voor deze rigatoni met zelfgemaakte pastasaus van tomaten en avocado heb je alleen blender nodig. Als de pasta aan het koken is kan je alle ingrediënten in de blender blenden tot een heerlijke pastasaus.

De basis voor deze pastasaus is de combinatie van tomaten, avocado en olijfolie. De rest is van de ingrediënten zijn toegevoegd voor de smaak. Mocht je willen experimenteren met kruiden kan dit daarom heel makkelijk. Ik heb gekozen voor wat pit d.m.v. de chilivlokken en parmezaanse kaas. Mocht je hier niet van houden dan  kan je deze achterwege laten of ze vervangen door andere ingrediënten. Kortom, experimenteer een beetje en maak deze pastasaus zoals jij wilt.

Het kan zijn dat de kleur van de pastasaus niet exact overeen gaat komen met die van mij op de foto. Dit doet echter niets af aan de smaak. Dit heeft deels te maken met dat ik mijn foto’s aan het eind een warmer tintje geef om het in mijn stijl van fotografie te laten passen. Het kan hiernaast ook liggen aan de soort tomaten die je gebruikt waardoor de saus soms wat roder kan uitvallen en soms juist wat meer oranje.

Helaas heb ik voor jullie hier niet een specifieke oplossing voor, omdat ik niet meer weet welke soort tomaten ik heb gebruikt in dit recept. Maar, laat dit je vooral niet tegenhouden om deze pasta te maken, met een wat geler tintje smaakt deze nog steeds even lekker! Mocht je nou echt die rode kleur van een pastasaus op je bord willen, dan zou je kunnen proberen wat tomatenpuree toe te voegen samen met wat gepelde tomaten uit blik. Ik heb dit zelf nog niet gedaan, dus mocht dit helpen hoor ik het natuurlijk graag van jullie in de comments of een berichtje.

Ga je deze rigatoni met zelfgemaakte pastasaus van tomaten en avocado ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

 

 

 

 

 

Zoek je toch naar een andere lekkere pasta? Bekijk dan eens deze pasta alla puttanesca. 

Rigatoni met zelfgemaakte pastasaus van tomaten en avocado

Personen: 2 personen
Bereiding: 10-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni pasta
  • 280 gram tomaten
  • 1 avocado
  • ½ fijngesneden witte ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • handje fijngesneden basilicum
  • ½ el gedroogde oregano
  • handje geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Doe alle ingrediënten samen met wat zout en peper naar smaak in de blender en blend het fijn tot een saus. Als de saus te dik is kan je er wat extra olijfolie of tomaten aan toevoegen. Giet de saus over in een steelpan en verwarm deze. Proef ondertussen en voeg als het moet nog wat peper of zout toe.
  3. Schep de pastasaus door de pasta heen en voeg de parmezaanse kaas toe.

Benodigdheden: blender

P.s. Het kan zijn dat de kleur van de pastasaus niet exact overeen gaat komen met die van mij op de foto. Dit doet echter niets af aan de smaak. Dit heeft deels te maken met dat ik mijn foto's aan het eind een warmer tintje geef om het in mijn stijl van fotografie te laten passen. Het kan hiernaast ook liggen aan de soort tomaten die je gebruikt waardoor de saus soms wat roder kan uitvallen en soms juist wat meer oranje. Helaas heb ik voor jullie hier niet een specifieke oplossing voor, omdat ik niet meer weet welke soort tomaten ik heb gebruikt in dit recept. Maar, laat dit je vooral niet tegenhouden om deze pasta te maken, met een wat geler tintje smaakt deze nog steeds even lekker! Mocht je nou echt die rode kleur van een pastasaus op je bord willen, dan zou je kunnen proberen wat tomatenpuree toe te voegen samen met wat gepelde tomaten uit blik. Ik heb dit zelf nog niet gedaan, dus mocht dit helpen hoor ik het natuurlijk graag van jullie in de comments of een berichtje.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.