• Spring rolls met garnalen en mango

Spring rolls met garnalen en mango

Spring rolls zijn een handige en leuke manier om je dagelijkse groenten binnen te krijgen. Deze kleine loempiaatjes zijn namelijk net even wat anders dan je standaard salade of groente gerecht. Ga je deze spring rolls met garnalen en mango voor het eerst maken? Dan raad ik aan om even de tijd hiervoor te nemen. Het kan de eerste keer namelijk best lastig zijn om ze op te rollen.

De eerste keer dat ik ze maakte gingen de eerste drie rollen fout. Dit kwam vooral omdat ik ze niet strak genoeg rolde of er juist teveel aan trok waardoor er gaten in kwamen. Op een gegeven moment ging het rollen gelukkig goed. Dus, lukt het jou de eerste keer ook niet perfect, raak dan niet in paniek want oefening baart kunst.

Je kan met de vulling van spring rolls eindeloos variëren. Ik heb bij deze gekozen voor garnalen en mango omdat dit op warmere dagen zorgt voor een frisse en lichte lunch. Voor de smaak raad ik aan de spring rolls te serveren met wat sojasaus of zoete saus zoals chilisaus. Dit geeft net wat meer smaak aan het geheel.

Ga je deze spring rolls met garnalen en mango ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.  

Spring rolls met garnalen en mango

Personen: 3-4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 10-15 rijstvellen voor springrolls
  • 150 gram gekookte en gepelde garnalen
  • 1 mango
  • 100 gram mihoen
  • 1 komkommer
  • 150 gram rauw­kost peen ju­li­en­ne
  • 150 gram romaine sla
  • 15 gram koriander
  • 3 stuks bosuitjes
  • sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de komkommer en de mango in dunne reepjes. Snijd de de koriander fijn en de bosuitjes in kleine ringen. Leg de garnalen, komkommer en wortels in een laagje sojasaus. Marineer dit even en laat daarna uitlekken.
  2. Kook de mihoen volgens de verpakking gaar.
  3. Laat de rijstvellen één voor één weken in warm water totdat ze zacht zijn geworden. Leg het vel daarna uitgestrekt op een snijplank.
  4. Leg nu de vulling van de springrolls in het midden van het rijstvel. Doe dit door te beginnen met 3-4 garnalen. Leg daarna wat van de mihoen, komkommer, wortel, sla, mango en koriander erbij. Rol nu de bovenkant van het vel naar binnen en doe dit daarna ook met de zijkant. Rol het vervolgens strak maar voorzichtig op tot een mooie spring roll. Dit is de eerste keer erg moeilijk dus neem hier even de tijd voor. Als het rijstvel te plakkerig wordt kan je je handen even onderdompelen in wat water, dat maakt het rollen gemakkelijker. Herhaal deze handelingen met de rest van de rijstvellen.
  5. Garneer de spring rolls met de bosui en wat koriander. Serveer de spring rolls met wat sojasaus of een andere zoute of zoete dipsaus naar keuze.

Geniet!

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.