Tosti met gehakt

Een perfecte en snelle lunch is voor mij een tosti, maar een tosti met gehakt maakt de lunch net wat specialer. Veel mensen kennen de tosti met gehakt vaak vanuit de diepvries, maar deze is ook heel makkelijk en snel zelf te maken.

De tosti’s met gehakt uit de diepvries bestaan vaak uit pittig gekruid gehakt. De tosti die ik maakte wilde ik een twist geven. Daarom heb ik hem pittig gemaakt door snel wat chili olie te maken in een pan en de tosti’s aan de buitenkant hiermee te bestrijken.

Om de tosti nog wat specialer te maken heb ik ook wat kleine blokjes augurk door het gehakt gemengd. Het is een hele lekkere combinatie en doet me denken aan een broodje met steak tartaar. Het gehakt in de tosti maakt het wel een vullende lunch. Je kan hem daarom ook heel goed eten ’s avonds naast bijvoorbeeld een kom met soep.

Als je de sandwich tot een tosti wilt maken kan je dit doen in een pan of een tosti ijzer. Ik heb ervoor gekozen dit te doen in een pan omdat het brood dan wat minder wordt platgedrukt. Als je dit ook wilt doen, doe het dan op laag vuur, het brood wordt namelijk snel bruin door de olie.

Ga je deze tosti met gehakt ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

Tosti met gehakt

Personen: 2 personen
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden witte ui
  • 300 gram rundergehakt
  • chilivlokken
  • 1 teen geperste knoflook
  • gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 4 sneedjes brood
  • mosterd
  • 2 partysticks zoetzure augurk
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Bak de gesneden ui samen met het gehakt gaar in de pan. Verwarm een pan met 2 eetlepels olie. Voeg de geperste knoflook hieraan toe samen met wat chilivlokken en tijm naar smaak. Laat deze ingrediënten op laag vuur in de olie trekken. Pas op dat de knoflook niet verbrand.
  2. Smeer wat mosterd aan de binnenkant van de sandwich sneetjes. Als de smaken goed zijn ingetrokken in de olie smeer je wat van de olie aan de buitenkant van de sandwich sneetjes.
  3. Snijd de augurk in kleine blokjes. Als het gehakt gaar is laat je het een beetje afkoelen en meng je de augurk er doorheen. Beleg de broodjes met het gehakt mengsel en de kaas. Let op dat de kanten met de mosterd aan de binnenkant horen.
  4. Maak van de sandwiches een tosti door ze in een tosti ijzer te doen of een pan. Als je de tosti wil maken in de pan moet je wel opletten dat je dit op laag vuur doet, ze worden al snel bruin.

Geniet!

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.