Zalm in Thaise rode curry

Zalm in Thaise rode curry is voor mij het ultieme comfort food als ik na een lange en koude winterse dag weer thuis kom. Het is warm, kruidig en ook nog eens gezond. Het koken van dit gerecht kost niet veel tijd en is daarom nog makkelijk te maken als je thuis komt na het werken of een lange dag school.

Normaal gesproken bak ik zalm alleen in olijfolie en serveer ik het met wat rijst en groente. Super lekker, maar ik had zin in lekker gekruid eten. Een curry vervult dan meestal mijn behoefte, dus waarom zou ik die twee niet met elkaar combineren? Ik ben nog nooit eerder op het idee gekomen, maar het past heel goed bij elkaar.  De curry krijgt veel meer smaak door de zalm en de zalm door de curry ;-).

Het is makkelijk te maken en je hebt in principe maar 1 pan nodig. Nadat je de zalm kort hebt gebakken haal je ze uit de pan en ga je aan de slag met de curry, waarna je de zalm later weer toevoegt om verder te garen.

 

Ga je deze zalm in Thaise rode curry ook maken? Laat mij dan in de comments, via Instagram of via Facebook weten wat je ervan vond en deel je creaties met #crumbsofharmony.

 

 

 

 

Heb je toch meer zin in een ander kruidig recept? Probeer dan eens deze sambal goreng boontjes van mijn oma!

Zalm in Thaise rode curry

Personen: 2 personen
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • ca. 300 gram zalmfilet op huid
  • Thaise rode curry pasta
  • 150 gram peultjes
  • 400 ml kokosmelk
  • handje fijngesneden koriander
  • 1 rode peper gesneden in ringen

Bereiding

  1. Verwarm wat olie in een pan.
  2. Strooi wat peper en zout over de zalmfilets. Bak de zalm op de kant van de huid kort op middelhoog vuur totdat het krokant is geworden. Draai de zalm om en bak hem voor ongeveer 2-3 minuten. Draai de zalm weer om en bak de zalm nu aan de zijkanten kort zodat de huid is dichtgeschroeid. Haal de zalm van het vuur. Aan de binnenkant moet de zalm nog rauw zijn.
  3. Verwarm een pan met wat olie op het vuur. Voeg de curry pasta toe aan de pan voor ongeveer 3 minuten. Voeg de peultjes toe en roer ze goed door de pasta heen. Voeg daarna de kokosmelk, zalm en 3/4 van de rode peper toe. Laat het geheel 4-6 minuten sudderen tot de zalm aan de binnenkant gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  4. Garneer het geheel met de overige rode peper en de fijngesneden koriander.

Tip

Serveer met wat witte rijst voor een compleet gerecht.

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.